Laksefiske i Rauma Elv: Fra stilleflytende partier til brusende fossestryk - i en trang dal mellom steile fjell

‐ Rauma Elv er av mange fiskeentusiaster betraktet som en av Norges virkelige perler, med sin ville natur og krystallklare vann. Elva ble gjenåpnet for sportsfiske den 1.juni 2021, etter mer enn 35 års kamp mot lakseparasitten Gyrodactylus Salaris.

Skiri Gård disponerer ca 2 km av Rauma Elv for laksefiske. Valdet ligger ca 2,2 mil fra elveosen ved Åndalsnes, og tilbyr varierte og spennende fiskemuligheter i storslått natur, både fra land og fra båt. Sesongen starter i begynnelsen av juli, og slutter den 1. september. Reglene åpner for fiske med sluk og flue.

Valdet er delt i 2 soner, med 4 fiskekort på hver sone. Leie av elv kan kombineres med leie av husvære for opptil 8 personer.

Rauma Elv ble smittet av lakseparasitten Gyrodactylus Salaris tidlig på 80-tallet. Dette ble starten på en mer enn 35 år lang kamp for å redde laksestammen, som etter flere rotenonbehandlinger endelig kunne krones med seier når elva ble gjenåpnet den 1. juni, 2021. Samtidig er det særdeles viktig å ha respekt for at belastningen på laksestammen ikke kan overstige evnen til reproduksjon og videre positiv utvikling for Rauma Elv etter alle årene med kamp for å få laksen tilbake. Dette medfører at det er helt naturlig å måtte innføre fangstbegrensninger slik at vi på «vår vakt», som nå får gleden av å oppleve en gjenåpnet elv, er vårt ansvar bevisst på å sikre den samme gleden for kommende generasjoner.

Du kan lese mer om de gjeldende fangstreglene på denne linken hos elveguiden.no.

For øvrig må alle som skal fiske i Rauma registrere seg og kjøpe Raumakortet på elveguiden.no (i tillegg til fiskekort hos den aktuelle grunneier) før man kan starte fiske.

NVE sin statistikkside kan du følge vannføringen i elva time for time.

Våren 2021 ble det spilt inn en podkast i 6 episoder som forteller den spennende historien om Rauma Elv, som vi anbefaler alle interesserte å få med seg.

Om Skiri Gård: Skiri Gård – i naturskjønne omgivelser i Romsdalen

I naturskjønne omgivelser midt i Romsdalen finner du Skiri Gård. Navnet Skiri kommer opprinnelig av ordet skir, som betyr blank eller klar, og henspiller nok på det krystallklare vannet som renner i Rauma elv. Gårdshistorien strekker seg tilbake til 1600-tallet. Gården eies i dag av Øystein R. Skiri m/fam, som overtok gården fra sine foreldre Svanhild og Arne Skiri i 2020. Vi tilbyr bl.a laksefiske, overnatting, guidede elvevandringer og spennende buldremuligheter. Rauma Elv regnes som en av Norges vakreste elver, med sitt krystallklare vann og sine majestetiske omgivelser. Om du ikke vil forsøke deg på storlaksen, har Rauma kommune og Åndalsnes vokst frem som et eldorado for naturglade mennesker gjennom de storslåtte opplevelsene området har å by på.

Kom i kontakt: Lyst å reservere hos oss, eller lurer du på noe?